Śledzie z grzybami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wymoczone śledzie obrać ze skóry i ości, pokroić w dzwonka. Cebulę, marynowane

Śledzie z grzybami

Składniki:

Śledzie z grzybami

 

  • 4 śledzie
  • 2 cebule
  • szklanka grzybów marynowanych
  • 2 ogórki konserwowe
  • olej

Sposób przygotowania:

Śledzie z grzybami
Wymoczone śledzie obrać ze skóry i ości, pokroić w dzwonka. Cebulę, marynowane grzyby i ogórki drobno posiekać, wymieszać. W słoiku ułożyć warstwami śledzie oraz marynowane grzyby, ogórki i cebulę. Kiedy słoik będzie prawie pełny, zalać olejem do wysokości 3/4 naczynia i dopełnić zalewą z grzybów. Słoik zamknąć odstawić na jeden dzień w chodne miejsce.