msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Śledzie z suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

smaczne śledzie w trochę innym wydaniu

Śledzie z suszonymi grzybami

Składniki:

Śledzie z suszonymi grzybami

 

  • 1 kg płatów śledziowych solonych
  • 3-4 garście grzybów suszonych
  • 4 cebule
  • pieprz
  • vegeta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Śledzie z suszonymi grzybami
Wymoczyć filety śledziowe ok.2 godziny w jednej wodzie.Grzyby zalać wrzątkiem i namoczyć.Uggotować je do miękkości i pokroić na 2-3 częsci.Cebule pokroić w półplastry i zeszklić na sporej ilości oleju,dodać do nich grzyby i chwilkę razem przesmażyć,lekko doprawiając vegetą a obficie pieprzem.Śledzie pokroić w paski i połączyć wystudzoną mieszanką cebuli i grzybów. Odstawić na 1 lub 2 dni,aby składniki połączyły się w jeden pyszny smak.

Tagi:

grzyby