iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Śledzik po królewsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Fajny świąteczny imprezowy sledzik

Śledzik po królewsku

Składniki:

Śledzik po królewsku

 

  • 2 szt sledz w oleju,
  • 3 łyżki groszek konserwowy,
  • 2 szt jajko ugotowane,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • 1/2 szt por,
  • 1/2 szt śmietana 18 proc,
  • Pieprz czarny grubomielony
  • 2 szt korniszony

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzik po królewsku
Śledzie kroimy w kawałki .Jajko gotujemy obieramy studzimy . Kroimy w kostkę ,jedną połówkę zostawiamy do dekoracji. Cebulę pora kroimy w piórka solimy .dodajemy odcedzony groszek,pokrojone korniszony i jajko. Mieszamy z śmietaną .Podajemy na dużym talerzu .Ozdabiamy jajkiem ,natką i posypujemy pieprzem

Tagi:

jajko jajka