Sposób przygotowania:
Sledzik u saworu
1.Sledzie oczyscić,przyprawić z sokiem cytryny posolić.Opruszyć maka i piec na patelni.
2.Sledziki wyjać, do oleju ktore nam zostal od smaženja rybek dodać jeszcze 1 dcl oleju z oliwek,na plasterki pokrojona cebulke podsmažyć,tak žeby cebula miala szklisty kolor.
3 .Do garnka wložymy naša cebulke wraz z olejem dodamy,czosnek,wino,vegete,lovor,i ocet,gotujemo okolo 5 minut.
4.w glebszej misce ukladamy spieczone slediki,cebulke i znowu sledziki,zalejemy z hlodnom marynadom.Wložyć do lodowki,powinno odstoić 12 godzin.
2.Sledziki wyjać, do oleju ktore nam zostal od smaženja rybek dodać jeszcze 1 dcl oleju z oliwek,na plasterki pokrojona cebulke podsmažyć,tak žeby cebula miala szklisty kolor.
3 .Do garnka wložymy naša cebulke wraz z olejem dodamy,czosnek,wino,vegete,lovor,i ocet,gotujemo okolo 5 minut.
4.w glebszej misce ukladamy spieczone slediki,cebulke i znowu sledziki,zalejemy z hlodnom marynadom.Wložyć do lodowki,powinno odstoić 12 godzin.