Sposób przygotowania:
Śledzik w sosie z marchewką
Najpierw robię sos, marchew i jabłko obieram i myję. Marchewkę trę na tarce o drobniutkich oczkach, jabłko kroję w małą kostkę. Groszek odcedzam z zalewy. W misce łączę majonez, jogurt/ śmietanę, i musztardę, dodaję startą marchew, kostki jabłka i groszek. Całość mieszam i doprawiam pieprzem.
Śledzie obieram ze skórki, kroję w paseczki i układam na talerzu. Ugotowane i pokrojone dowolnie jajka wykładam na śledzie, na to warstwa sosu. Udekorować, odstawić na 15 minut i pałaszować.
Smacznego!
Śledzie obieram ze skórki, kroję w paseczki i układam na talerzu. Ugotowane i pokrojone dowolnie jajka wykładam na śledzie, na to warstwa sosu. Udekorować, odstawić na 15 minut i pałaszować.
Smacznego!