Sposób przygotowania:
Śledziowe zawijasy Eli z suszonymi owocamiprzygotowanie owoców suszonych
Daktyle, śliwki i morele do sosu pokroić w kostkę.
przygotowanie owoców suszonych cd
Śliwki i morele suszone pokroić wzdłuż na trzy części.
przygotowanie sosu
Do miski wyłożyć kwaśną śmietanę i wlać kremówkę. Śmietany doprawić do smaku pieprzem, cynamonem i solą.
przygotowanie sosu cd
Do przyprawionej śmietany dodać pokrojone w kostkę owoce.
przygotowanie zawijasów
Rozłożyć wymoczone i osuszone płaty śledziowe na desce. Śledzie oprószyć pieprzem i mielonym cynamonem. Na płatach rozłożyć pokrojone śliwki i morele suszone. Zwinąć śledzie jak rolmopsy i spiąć wykałaczkami. Na półmisek wyłożyć sos śmietanowo owocowy. Na sosie położyć śledziowe zawijańce.
Smacznego!
gusia1000