lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Ślimaczki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasteczka drożdzowe z kokosem.

Ślimaczki kokosowe

Składniki:

Ślimaczki kokosowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki kokosowe
CIASTO: Margarynę i mąkę posiekać, dodać drożdże roztarte w mleku i smietanie.wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na 1 godzine.

BIAŁKA: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a nastepnie kokos.Wymieszać.

Ciasto i białka podzielić na 4 części.Ciasto rozwałkować, posmarować białkiem, zwinąć w rulon i kroić na kawałki.Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec na złoty kolor w temp 160 stopniach-ok 20-25 min.

Ciastka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu.Jeśli chcemy je przechować na dłużej to należy włożyć je do woreczka foliowego.

Tagi:

ciasto