Sposób przygotowania:
Ślimaczki kokosowe
CIASTO: Margarynę i mąkę posiekać, dodać drożdże roztarte w mleku i smietanie.wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na 1 godzine.
BIAŁKA: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a nastepnie kokos.Wymieszać.
Ciasto i białka podzielić na 4 części.Ciasto rozwałkować, posmarować białkiem, zwinąć w rulon i kroić na kawałki.Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec na złoty kolor w temp 160 stopniach-ok 20-25 min.
Ciastka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu.Jeśli chcemy je przechować na dłużej to należy włożyć je do woreczka foliowego.
BIAŁKA: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a nastepnie kokos.Wymieszać.
Ciasto i białka podzielić na 4 części.Ciasto rozwałkować, posmarować białkiem, zwinąć w rulon i kroić na kawałki.Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec na złoty kolor w temp 160 stopniach-ok 20-25 min.
Ciastka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu.Jeśli chcemy je przechować na dłużej to należy włożyć je do woreczka foliowego.