Sposób przygotowania:
ślimaki śledziowe
Mieszamy mleko z 1 szklanką wody, wkładamy do tego śledzie i moczymy 2 godziny.Wyjmujemy z mleka, osuszamy i przekrajamy wzdłuż na połowy.Białe części pora kroimy w cienkie pierścionki.
Parzymy i obieramy pomidora.Kroimy cytrynę i pomidora na 6 plasterków każde (końcówki odrzucamy).Mieszamy majonez ze śmietana,ketchupem,musztardą i wódką.Pory układamy na półmisku i polewamy sosem.
Układamy 6 plasterków pomidorka-tak żeby sie nie stykały.Z każdego kawałka śledzika robimy ślimaczka-zwijamy go po prostu w rulonik.Można spiąć wykałaczką gdyby uparcie się rozwijały.Układamy po jednym ślimaczku
na każdym plasterku pomidorka.W środek ślimaczka jako dekorację wkładamy lekko zawinięty plasterek cytryny.Smacznego!
Parzymy i obieramy pomidora.Kroimy cytrynę i pomidora na 6 plasterków każde (końcówki odrzucamy).Mieszamy majonez ze śmietana,ketchupem,musztardą i wódką.Pory układamy na półmisku i polewamy sosem.
Układamy 6 plasterków pomidorka-tak żeby sie nie stykały.Z każdego kawałka śledzika robimy ślimaczka-zwijamy go po prostu w rulonik.Można spiąć wykałaczką gdyby uparcie się rozwijały.Układamy po jednym ślimaczku
na każdym plasterku pomidorka.W środek ślimaczka jako dekorację wkładamy lekko zawinięty plasterek cytryny.Smacznego!