Sposób przygotowania:
Słodka zapiekanka z kuskusem i serem
Mleko gotujemy i wsypujemy do niego kuskusa. Dodajemy cynamon i szczypte soli, mieszamy i odkładamy. Gdy kasza częściowo wciągnie juz mleko, dodajemy 50 ml przegotowanej wody. i mieszamy ponownie. Do miski przekładamy ser, dodajemy do niego żółtka, cukier i 4 łyżki mleka. Wszystki mieszamy dołądnie. Białka jajek ubijamy w osobnej miseczce i delikatnie przekładamy je do masy serowej i mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy najpierw 3/4 kaszy, na to 3/4 masy serowej. Na ser układamy plasterki banana i wysypujemy bakalie. Na bakalie wykładamy pozostałą część kaszy i na samą górę pozostałą część masy serowej. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy w nim ok 12 minut. Gotową zapiekankę można posypać cukrem pudrem.