Sposób przygotowania:
Słodko-gorzka pierś z kurczaka
Filety myjemy,po czym kroimy w kosteczkę. Solimy i pieprzymy. Jedną pomarańczę obieramy ze skórki i wyciskamy z niej sok. Mięso mieszamy z wyciśniętym sokiem i odstawiamy do lodówki na godzinę. Miąższ z pozostałych pomarańczy oddzielamy od błonek. Na patelni na niewielkim ogniu topimy masło. Kawałki piersi kurczaka odsączamy z soku i obsmażamy na patelni. Dodajemy do mięsa kawałki pomarańczy .Sok również. Dodajemy odrobinę gałki muszkatołowej i trochę rozmarynu (pamiętajcie by nie przesadzić z ilością rozmarynu, bo potrawa stanie się zbyt gorzka). Dusimy potrawę pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso będzie już miękkie, dolewamy śmietanę. Dusimy jeszcze około 10-15 minut bez przykrycia mieszając od czasu do czasu.