Sposób przygotowania:
Słodko-kwaśna zapiekanka mięsna
Żaroodporną formę od tarty wykładamy ciastem francuskim– ciasto powinno lekko wystawać poza obwód formy. Ciasto nakłuwamy w kilkunastu miejscach widelcem i podpiekamy je ok. 10 min w temp. 180° z włączonym termoobiegiem. Mięso mielone podsmażamy ze startą marchewką na 1 łyżce oleju, doprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy opakowanie Słodko-kwaśnego sosu z papryką, ananasem i pędami bambusa, lekko studzimy. Dodajemy pokruszony ser feta i jajka wymieszane ze śmietaną. Na podpieczone ciasto wykładamy całą przygotowaną masę. Formę wstawimy do piekarnika. Całość pieczemy ok. 25-30 min w temp. 200 stopni lub 180 stopni z termoobiegiem, Formę z zapiekanką wyjmujemy z piekarnika. Zapiekankę kroimy na 4 części i wykładamy na talerze.