Sposób przygotowania:
Słodko kwaśne ciasto jeżynowo- brzoskwin
Miękką Kasię miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie wbijamy jajka. Miksujemy masę dodając tarte orzechy włoskie( można kupić gotowe), później dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Gdy masa będzie jednolita, wówczas przekładamy ją do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Na wierzchu układamy jeżyny, pokrojone plasterki brzoskwini. Ciasto pieczemy przez 40 minut w temp. 180 stopni.
![Słodko kwaśne ciasto jeżynowo- brzoskwin Słodko kwaśne ciasto jeżynowo- brzoskwin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slodko-kwasne-ciasto-jezynowo-brzoskwin-221249.jpg)
![Słodko kwaśne ciasto jeżynowo- brzoskwin Słodko kwaśne ciasto jeżynowo- brzoskwin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slodko-kwasne-ciasto-jezynowo-brzoskwin-221250.jpg)
![Słodko kwaśne ciasto jeżynowo- brzoskwin Słodko kwaśne ciasto jeżynowo- brzoskwin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slodko-kwasne-ciasto-jezynowo-brzoskwin-221251.jpg)
![Słodko kwaśne ciasto jeżynowo- brzoskwin Słodko kwaśne ciasto jeżynowo- brzoskwin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slodko-kwasne-ciasto-jezynowo-brzoskwin-221252.jpg)
KasiaJulcia
edytaha
2milutka
zbysiowa