Sposób przygotowania:
Słodko-kwaśne kulki mięsne
Rozgrzej piekarnik do temp.200stC. w dużej misce wymieszaj wołowinę z bułką tartą , jajkami i przyprawą włoską oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformuj z mięsa 18 niedużych kulek.Ułóż kulki mięsne na blasze i piecz przez około 15 minut. Następnie przełoż je do płytkiego żaroodpornego naczynia. Wymieszaj 6 łyżek soku pomarańczowego, sos chili,sos sojowy,ocet oraz brązowy cukier w małym rondelku i wolno podgrzej.Pozostały sok pomarańczowy utrzyj z mąka kukurydzianą po czym dodaj do sosu. Podgrzewaj całość na małym ogniu ciagle mieszajac, aż sos lekko zgęstnieje. Następnie polej nim kulki wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut.Gotowe danie przełoż na półmisek , polej sosem i podawaj.