aaaishaaa

aaaishaaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Słodko-ostra pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kotlety trochę inne niż zawsze. :)

Słodko-ostra pierś z kurczaka

Składniki:

Słodko-ostra pierś z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Słodko-ostra pierś z kurczaka
Pierś myjemy i rozbijamy na kotlety.W głębokiem naczyniu rozbijamy jajka, dodajemy mleko, miód, szczyptę soli, dużo papryki czerwonej słodkiej, trochę mniej ostrej, 2 łyżeczki pieprzu.. Wszystko dokładnie wymieszać.Do przygotowanej marynaty włożyć filet i wstawić do lodówki najlepiej jeden dzień.Kotlety tarzamy w bułce tartej i smazymy jak zwykłe schabowe