Sposób przygotowania:
Słodko-pikantne żeberka
Żeberka umyć, podzielić na porcje i osuszyć, następnie posypać solą i zrumienić na oleju do podsmażonych żeberek dodać ocet balsamiczny, wino, miód, gałązki majeranku oraz gwiazdki anyżu i liście laurowe po wierzchu mięso posypać czosnkiem pokrojonym w plasterki, kolorowym pieprzem, imbirem i chili, zagotować.
Kiedy płyn w mięsie się zagotuje podlać całość bulionem, ponownie zagotować i spróbować, w razie potrzeby całość doprawić solą. Piekarnik nagrzać do temp. 190 st i wstawić do niego brytfankę z mięsem piec około 45 min w tym czasie mięso zmięknie, a cały płyn wyparuje i utworzy się nam gęsty sos.
Kiedy płyn w mięsie się zagotuje podlać całość bulionem, ponownie zagotować i spróbować, w razie potrzeby całość doprawić solą. Piekarnik nagrzać do temp. 190 st i wstawić do niego brytfankę z mięsem piec około 45 min w tym czasie mięso zmięknie, a cały płyn wyparuje i utworzy się nam gęsty sos.
kołczu
misia5
I to jeszcze jak:)
evita0007
iziona
Ja miałam tak samo i od razu ruszyłam na poszukiwanie żeberek i świeżego imbiru bo on takiego tam używał o ile żeberka kupiłam to imbir pozostał mi tylko mielony. Kolejny raz zdałam sobie sprawę jaka to dziura ta moja mieścina
evita0007
To fakt,świezy imbir jest jednak o niebo lepszy i ma ten piekny zapach,ale jak sie nie ma co sie lubi to, się lubi co się ma i kropka. Wazne że pyszne było :-)
marietta
iziona
Zasmakują na pewno bo sa pyszne :)