dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Słoneczna brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lekka zupa brokułowa z fetą i słonecznikiem

Słoneczna brokułowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Słoneczna brokułowa

 

Sposób przygotowania:

Słoneczna brokułowa
Cebulę i czosnek obrałam i posiekałam, a następnie wrzuciłam na rozgrzany olej i zeszkliłam. Dodałam połowę słonecznika i smażyłam razem przez 3 minuty stale mieszając. Do garnka wlałam niecały litr wody, zagotowałam i rozpuściłam kostki rosołowe. Dołożyłam przesmażoną cebulę z czosnkiem i słonecznikiem, a także brokuły. Wszystko gotowałam ok. 12 minut – do miękkości brokułów. Ugotowaną zupę zmiksowałam, a na końcu wmieszałam śmietanę. Na talerzach posypałam uprażoną na patelni resztą słonecznika, pokruszoną fetą i świeżo zmielonym pieprzem.
Słoneczna brokułowa
Podsmażona cebula z czosnkiem i słonecznikiem
Słoneczna brokułowa
Błyskawiczna zupa pełna smaku i aromatu

Tagi:

sery ser brokuły