aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Smaczna i szybka babka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i szybka babka, idealna do kawy

Smaczna i szybka babka

Składniki:

Smaczna i szybka babka

 

Sposób przygotowania:

Smaczna i szybka babka
Margarynę roztopić w rondelku i ostudzić. Jajka starannie utrzeć z cukrem kryształem oraz cukrem waniliowym. Do masy jajecznej stopniowo wlewać roztopioną margarynę, cały czas ucierać. Następnie dodawać po troszeczku mąki (naprzemiennie raz ziemniaczaną, raz pszenną). Na końcu dodać proszek, utrzeć. Przygotowane ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na babę. Piec około 45 minut w temp. 175 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko tarta jajka