Sposób przygotowania:
Smaczna kapusta
Najpierw wypłukałam i namoczyłam groch. Następnie ugotowałam go do miękkości z dodatkiem vegety. Następnie obrane ziemniaki ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam i gorące utłukłam z masłem. Kapustę (jeśli jest zbyt słona wypłukać) obgotowałam i osączyłam z nadmiaru wody. Patelnię rozgrzałam i przesmażyłam pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodałam pokrojoną w kostkę kiełbasę i drobno pokrojoną cebulę. Całość razem przesmażyłam i dodałam kapustę. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i jeszcze chwilę smażyłam. Podlałam wodą i dusiłam pod przykryciem do miękkości. Ugotowany groch utłukłam i wymieszałam z ciepłymi ziemniaki i dodałam do kapusty. Wszystko razem wymieszałam i doprawiłam do smaku solą i pieprzem.