Sposób przygotowania:
Smak poezji
Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy. Żółtka natomiast ucieramy z cukrem na puch, dodajemy pozostałe składniki, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek, ostrożnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy około 40 minut w temp. 180*C. Masa: mleko skondensowane gotujemy 3 godziny. Następnie odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy, dodajemy porcjami ugotowany karmel oraz rodzynki, całość chwilę miksujemy. Masę dzielimy na dwie części. Połowę masy wykładamy na biszkopt, na masę wykładamy herbatniki. Następnie na herbatniki wykładamy pozostałą masę, a na masę pozostałe herbatniki. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg własnego sprawdzonego przepisu oraz posypujemy kolorową posypką.