Sposób przygotowania:
Smak raju
1. Robimy biszkopt. Białka oddzielamy od białek. Z białek ubijamy pianę. Porcjami dodajemy cukier i cały czas ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. na sam koniec wsypujemy mąkę, proszek oraz kakao. Trzeba je delikatnie wmieszać w ciasto. Blachę wykładamy pergaminem i wylewamy masę. Wkładamy do piekarnika na około 25 minut. Gotowe wyjmujemy i studzimy, po czym kroimy na połowę. Wyjdą dwa dosyć cienkie placki, ale tak ma być. 2. Odlewamy pół szklanki mleka. Resztę przelewamy do garnka. Dodajemy oba cukry i doprowadzamy do zagotowania. Wsypujemy wiórki i gotujemy około piętnastu minut na małym ogniu. Trzeba cały czas mieszać ponieważ masa może się nam przypalić. 3. Masło kroimy w kosteczkę i wrzucamy do kokosowej masy. Musi się całkowicie rozpuścić. W pozostawionym mleku rozpuszczamy budyń. Gotujemy go na masie kokosowo maślanej. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 4. Masę wykładamy na połowę biszkopta. 5. Zakrywamy drugą połową ciasta. 6. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na ciasto. Należy ją równomiernie rozsmarować. 7. Na czekoladę wysypujemy posypkę. Ciasto trzeba wstawić na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała i łatwo było je kroić.
marietta
izabela11111