superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Smaki lata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Konfitura z czarnej porzeczki to mój własny wyrób.

Smaki lata

Składniki:

Smaki lata

 

Sposób przygotowania:

Smaki lata
Na blasze układamy papier do pieczenia i rozwijamy na nim ciasto francuskie. Nakłuwamy widelcem i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Zapiekamy w 180 C aż się lekko przyrumieni. Odstawiamy do ostygnięcia.
Przygotowujemy budyń zgodnie z opisem na opakowaniu i dodajemy do niego margarynę i miksujemy blenderem jak budyń jest jeszcze ciepły.
Na cieście układamy konfiturę porzeczkową, masę budyniową i pokrojone na kawałki brzoskwinie.
Przygotowujemy Tortenguss i od razu delikatnie polewamy ciasto.