Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Smażona wołowina (Japonia)

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć wołowinę w 2-3 turach po 2-3 minuty, aż

Smażona wołowina (Japonia)

Składniki:

Smażona wołowina (Japonia)

 

  • 450g steku, pokrojonego w małe kawałki
  • cebula, obrana i pokrojona w plasterki
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 100g marchewki, startej na patyczki
  • 150g pieczarek, pociętych na ćwiartki
  • 100ml Sosu Sojowego Kikkoman
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki

Sposób przygotowania:

Smażona wołowina (Japonia)
Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć wołowinę w 2-3 turach po 2-3 minuty, aż zbrązowieje. Zdjąć z patelni i odstawić. Na patelnię włożyć cebulę, czosnek i marchewkę i smażyć je przez ok. 6-7 minut. Dodać pieczarki, smażyć 2-3 minuty, po czym posypać całość papryką. Wlać Sos Sojowy Kikkoman, dodać wołowinę i mieszać na ogniu przez 1-2 minuty, aż wszystko będzie bardzo gorące.