mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Smażone boczniaki z wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wyjątkowo smaczne i nietuczące danie

Smażone boczniaki z wołowiną

Składniki:

Smażone boczniaki z wołowiną

 

  • 250g boczniaków
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 500g chudej wołowiny
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 200g kiełków fasoli
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 130ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżka sosu rybnego

Sposób przygotowania:

Smażone boczniaki z wołowiną
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paski. Por i marchewki obrać, umyć, pokroić w plastry. Chilli umyć, oczyścić, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, umyć, posiekać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, zrumienić mięso, przełożyć do miski, przyprawić solą i pieprzem. Do woka dodać 1łyżkę oleju, wsypać warzywa, smażyć 4minuty. Dodać mleczko,sos sojowy i rybny, zagotować. Kiełki umyć, dodać do woka razem z mięsem i grzybami. Wymieszać, podgrzać.