Smażone mostki jagnięce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Miąso opłukać, pokroić wzdłuż żeber na kawałki (w każdym powinny być 2-3

Smażone mostki jagnięce

Składniki:

Smażone mostki jagnięce

 

Sposób przygotowania:

Smażone mostki jagnięce
Miąso opłukać, pokroić wzdłuż żeber na kawałki (w każdym powinny być 2-3 żeberka). Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Obrać cebulą i pokroić w talarki. Do garnka włożyć mostki, dodać pokrojone jarzyny i cebulą, zalać niewielką ilością wrzątku. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Osolić mniej więcej w połowie gotowania. Miąso wyjąć z wywaru, osuszyć, oprószyć pieprzem, po czym panierować w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą. Rozgrzać na patelni masło, smażyć mostki do zrumienienia po 2-3 minuty z każdej strony.

Tagi:

jajko tarta jajka