wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Smażone parówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Parówki świetnie nadają się do smażenia.

Smażone parówki

Składniki:

Smażone parówki

 

Sposób przygotowania:

Smażone parówki
Do smażenia dobrze nadają się parówki drobiowe. Z parówek ściągamy folię. Jajko rozbijamy , dodać do niego ostrą paprykę w proszku, sól, pieprz i mieszamy energicznie widelcem. widelcem.
Parówki moczymy w jajku, w bułce tartej. następnie każdą parówkę zawijamy w plasterek żółtego sera. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wkładamy parówki. Smażymy z obu stroń aż rozpuści się ser. Podawać na ciepło z dodatkiem świeżej surówki. Smacznego.