Sposób przygotowania:
Smażony mintaj z surówką
Filet z mintaja kroimy na mniejsze kawałki, następnie solimy oraz pieprzymy do smaku, a także posypujemy przyprawą do ryb. Tak przyprawione kawałki ryby obtaczamy w mące, następnie panierujemy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Surówka: kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do salaterki. Jabłko oraz marchew obieramy, następnie ścieramy na tarce z drobnymi oczkami i dodajemy do kapusty kiszonej. Całość polewamy oliwą i dokładnie mieszamy.
Surówka: kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do salaterki. Jabłko oraz marchew obieramy, następnie ścieramy na tarce z drobnymi oczkami i dodajemy do kapusty kiszonej. Całość polewamy oliwą i dokładnie mieszamy.