Sposób przygotowania:
smażony ryż na chiński sposób
Ryż ugotować w osolonej wodzie(na półtwardo).Przelać zimną wodą i osączyć.Brokuł i papryki umyć, brokuł podzielić na różyczki a papryki oczyścić z nasion i pokroić w paski.Cebulę obrać i pokroiź w talarki.W głębokiej patelni rozgrzać olej arachidowy, dodać obrany przeciśnięty przez praskę czosnek,gdy się delikatnie podsmaży dodać paprykę,cebulę i różyczki borkuła,smażyć kilka minut na dość dużym ogniu częto mieszając,następnie dodać ryż i smażyć razem ok 10 minut.Jajka rozbełtać widelcem.Ryż delikatnie usunąć na bok patelni, a na miejsce po nim wlać masę jajeczną,smażyć je aż się lekko zetną, a następnie wymieszać z ryżem.Doprawić sosem sojowym,przyprawą 5 smaków,solą i pieprzem.Dymkę oczyścić i drobno posiekać.Ryż przełożyć do miseczek i posypać posiekaną dymką.