Sposób przygotowania:
Smażony śledzik w zalewie occtowej pycha
śledzia nacieramy solą i odstawiamy na 12 godz. do lodówki.
Po 12 godz. śledzika wyjmujemy obtaczamy w mące i smażymy na patelnie po czym układamy w misce . Zalewa:
750ml wody
300 ml octu
łyżka stołowa cukru
liść laurowy
ziele angielskie , marchewkę obieramy i kroimy w kółka
po za gotowaniu wlewamy zalewę do rybki .
Smacznego ! :)))))
Po 12 godz. śledzika wyjmujemy obtaczamy w mące i smażymy na patelnie po czym układamy w misce . Zalewa:
750ml wody
300 ml octu
łyżka stołowa cukru
liść laurowy
ziele angielskie , marchewkę obieramy i kroimy w kółka
po za gotowaniu wlewamy zalewę do rybki .
Smacznego ! :)))))
Pyza
I mam pytanie o zalewę - obsmażone ryby zalewamy gorącą czy wystudzoną zalewą?
bigos315
Lady Marmolada
bigos315
evita0007
oszude