Sposób przygotowania:
Śmietanowiec Mariel
Ciasto na tortownice 25 , 26 cm. Żelatynę namoczyć w mleku o temperaturze pokojowej.Galaretki 3 szt. rozpuścić w pół szklanki wody każda. Czwartą rozpuścić w szklance wody.Często mieszać aż do momentu gdy zacznie zastygać.Stężałe galaretki pokroić na kawałeczki. Ananasa , pokroić w kostkę , Biszkopty namaczać w syropie z ananasów i układać na tortownicy.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Namoczoną w mleku żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej , następnie dodać do śmietany , jak również pokrojone galaretki i 1/4 pokrojonego ananasa.Wyłożyć na biszkopty ułożone w tortownicy, pozostałego ananasa porozrzucać na wierzchu , dodać parę winogron i zalać czwartą galaretką.Odstawić na najmniej 2 h.
marietta