Sposób przygotowania:
Śniadaniowe bułeczki z kruszonką
Z drożdży zrobić zaczyn i pozostawić aby wyrósł. Mleko i ziemniaki zmiksować na jednolitą gładką masę. Do mąki wsypać cukier waniliowy, wbić jajko i wlać zaczyn. Dodać masę ziemniaczaną i wymieszać. Roztopione i ostudzone masło wlać do ciasta i wyrobić.
Gdy wyrośnie odrywać po kawałku ciasta i formować w dłoniach bułeczki, kłaść na blaszkę aby podrosły. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką. Bułeczki piecz ok. 25 minut w temp. 170 stopni.
Gdy wyrośnie odrywać po kawałku ciasta i formować w dłoniach bułeczki, kłaść na blaszkę aby podrosły. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką. Bułeczki piecz ok. 25 minut w temp. 170 stopni.