Sposób przygotowania:
Snickers po mojemu
Ciasto:
Z mąki, margaryny, żółtek, cukru, proszku do pieczenia, smalcu agnieść ciasto kruche.
Następnie podzielić je na 4 części, z których powstaną 2 placki.
Placek pierwszy:
Na pierwszą część ciasta wyłożyć dżem, nastepnie ubitą pianę z 3 białek, pozostałych z ciasta, i 1/3 szkl. cukru.
Na to wysypać orzechy i przykryć ciastem drugim. Upiec.
Placek drugi przytować w ten sam sposób. Upiec.
Krem:
Utrzeć masło, gdy zrobi się puszyste stopniowo dodawać mleko krówkowe.
Przełożenie:
Placek pierwszy orzechami do góry- krem krówkowy- placek drugi orzechami do dołu- polewa.
Z mąki, margaryny, żółtek, cukru, proszku do pieczenia, smalcu agnieść ciasto kruche.
Następnie podzielić je na 4 części, z których powstaną 2 placki.
Placek pierwszy:
Na pierwszą część ciasta wyłożyć dżem, nastepnie ubitą pianę z 3 białek, pozostałych z ciasta, i 1/3 szkl. cukru.
Na to wysypać orzechy i przykryć ciastem drugim. Upiec.
Placek drugi przytować w ten sam sposób. Upiec.
Krem:
Utrzeć masło, gdy zrobi się puszyste stopniowo dodawać mleko krówkowe.
Przełożenie:
Placek pierwszy orzechami do góry- krem krówkowy- placek drugi orzechami do dołu- polewa.