Sposób przygotowania:
Snickers V
Mleko skondensowane gotować 3 godziny zanurzone w wodzie, do uzyskania gęstego karmelu. Z podanych składników na ciasto zagnieść wszystkie składniki, podzielić na 3 równe części. Każdy placek piec taki sam, na wyłożonej papierem do pieczenia dużej formie około 10 minut w temperaturze 200C. Z przepisu na masę odlać trochę mleka i rozmieszać w nim obie mąki. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie wlać na gotując się mleko mieszankę mleka z mąką. Zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło rozkręcić mikserem, a następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu. Przełożyć placki. Jeden placek posmarować masą karmelową, drugi masą budyniową, a wierzch placka oblać polewą wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka. Na koniec udekorować posiekanymi orzechami.
marietta