Sposób przygotowania:
Snickers wg Ilony
Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem na jednolitą masę. Gdy uzyskamy gładką masę przesiewamy do nich obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy porcjami pianę z białek i łączymy ją delikatnie z masą. Gdy połączymy już wszystkie składniki masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 25- 30 minut. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia. Puszkę z mlekiem skondensowanym SŁODZONYM przekładamy go garnka, zalewamy woda tak, zeby była przykryta i gotujemy( zamkniętą) przez około 2 godziny na wolnym ogniu. W rondelku zagotowujemy 2 szklanki mleka. W pozostałym mleku rozprowadzamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka dodajemy rozpuszczony proszek i gotujemy budyń. Gdy zgęstnieje zdejmujemy go z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Miękką margarynę miksujemy dodając do niej porcjami zimny budyń. Jeśli budyń jest niesłodzony, możemy margarynę zmiksować z cukrem pudrem. Biszkopt przekrawamy poziomo na dwa blaty. Spodni blat nasączamy kawą, smarujemy 1/2 mleka z puszki, posypujemy orzechami i smarujemy masa budyniową. Masę przykrywamy drugim blatem. Drugi blat smarujemy mlekiem z puszki i posypujemy pozostałymi orzechami.