gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Śnieżna polana .

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto bardzo dobre. Smakowało wszystkim. Należy zrobić 3 biszkopty, których składniki dałam wspólne.

Śnieżna polana .   Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śnieżna polana .

 

Sposób przygotowania:

Śnieżna polana .
BISZKOPTY: podzielić składniki na biszkopty na 3 części: białka ubić, dodać cukier a jak już ubije się na puszystą pianę dodać żółtka i mieszać na mniejszych obrotach. Następnie łyżką wmieszać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na wysmarowane blachy i piec ok. 25 minut w 180 st KAŻDY. Po upieczeniu ostudzić. MASA BUDYNIOWA: odlać 1 szklankę mleka. Pozostałość zagotować. W szklance rozmącić: mąki i jajka. Gdy mleko zacznie się gotować wlać rozmącone składniki i mieszać aż zrobi się gęsty budyń. Dać do zimna. Utrzeć margarynę z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać spirytus. 3/4 masy wyłożyć na biszkopta. Przykryć drugim biszkoptem, włożyć do lodówki. MASA MLECZNA: przygotować żelatynę. Ubić mleko i wlać zimną żelatynę. Wyłożyć na drugiego biszkopta. Stężoną galaretkę pokroić w kostkę i wyłożyć na masę. Przykryć trzecim biszkoptem, wyłożyć na niego pozostałość masy budyniowej i wstawić na godzinę do lodówki. KOKOS: Na patelni roztopić margarynę, wsypać kokos i mieszać do uzyskania złotego koloru kokosu. Posypać po placku. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego
Śnieżna polana .
Upiec 3 jednakowe biszkopty z podanych składników.
Śnieżna polana .
Zrobić masę budyniową i przełożyć dwa biszkopty, na drugi wyłożyć masę mleczną
Śnieżna polana .
Przygotować kokos do posypania nim placka.
Śnieżna polana .
Przygotowany kokos prosto z patelni, wędruje na placek.