Sposób przygotowania:
Śnieżna polana .
BISZKOPTY: podzielić składniki na biszkopty na 3 części: białka ubić, dodać cukier a jak już ubije się na puszystą pianę dodać żółtka i mieszać na mniejszych obrotach. Następnie łyżką wmieszać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na wysmarowane blachy i piec ok. 25 minut w 180 st KAŻDY. Po upieczeniu ostudzić. MASA BUDYNIOWA: odlać 1 szklankę mleka. Pozostałość zagotować. W szklance rozmącić: mąki i jajka. Gdy mleko zacznie się gotować wlać rozmącone składniki i mieszać aż zrobi się gęsty budyń. Dać do zimna. Utrzeć margarynę z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać spirytus. 3/4 masy wyłożyć na biszkopta. Przykryć drugim biszkoptem, włożyć do lodówki. MASA MLECZNA: przygotować żelatynę. Ubić mleko i wlać zimną żelatynę. Wyłożyć na drugiego biszkopta. Stężoną galaretkę pokroić w kostkę i wyłożyć na masę. Przykryć trzecim biszkoptem, wyłożyć na niego pozostałość masy budyniowej i wstawić na godzinę do lodówki. KOKOS: Na patelni roztopić margarynę, wsypać kokos i mieszać do uzyskania złotego koloru kokosu. Posypać po placku. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego