Sposób przygotowania:
Snikers Eli
Biszkopt
Żółtka utrzeć z cukrem.Składniki sypkie wymieszać i przesiać.Dodać do masy jajecznej i wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.Upiec biszkopt.
Masa orzechowa
Białka ubić na szatywno z cukrem,dodać pokruszone Prince Pola,orzechy posiekane i zmielone,wymieszać,wyłożyć na blache wyłożoną folią aluminiową i upiec aż wyschnie (około 30 minut w temperaturze 180 stopni)Blaszka musi być tej samej wielkości jak do biszkoptu.
Masa budyniowa
Z mąki pszennej,ziemniaczanej cukru,cukru waniliowego i mleka ugotować budyń,ostudzić.Masło utrzeć na puszystą masę,dodawać porcjami budyń i dalej ucierać.
Polewa
Wszystkie składniki roztopić i wymieszać.
Na upieczony biszkopt wyłożyć krem budyniowy,przykryć masą bezową i polać gorącą polewą.
Smacznego!
Żółtka utrzeć z cukrem.Składniki sypkie wymieszać i przesiać.Dodać do masy jajecznej i wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.Upiec biszkopt.
Masa orzechowa
Białka ubić na szatywno z cukrem,dodać pokruszone Prince Pola,orzechy posiekane i zmielone,wymieszać,wyłożyć na blache wyłożoną folią aluminiową i upiec aż wyschnie (około 30 minut w temperaturze 180 stopni)Blaszka musi być tej samej wielkości jak do biszkoptu.
Masa budyniowa
Z mąki pszennej,ziemniaczanej cukru,cukru waniliowego i mleka ugotować budyń,ostudzić.Masło utrzeć na puszystą masę,dodawać porcjami budyń i dalej ucierać.
Polewa
Wszystkie składniki roztopić i wymieszać.
Na upieczony biszkopt wyłożyć krem budyniowy,przykryć masą bezową i polać gorącą polewą.
Smacznego!