Sposób przygotowania:
Snikers wg Laury
Ciasto
Mąkę wymieszać z proszkiem,margarynę zetrzeć na tarce i połączyć z mąką.Wymieszać i dodać roztrzepane w śmietanie żółtka cukier i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części.Upiec dwa placki w tem 200 stopni przez 30 minut.
Ciasto kokosowe
Białka ubić z cukrem ,dodać kokos i wymieszać i piec około 25 minut w 160 stopniach.
Ciasto orzechowe
Połowę orzechów posiekać drugą zmielić.
Białka ubić z cukrem,dodać resztę składników i wymieszać .Piec w tem 170 stopni przez 25 minut
Krem
W 1/2 szkl zimnego mleka rozrobić budyń z mąką i żółtkami.
Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru waniliowego i zwykłego. Wlać przygotowany budyń i zagotować.Utrzeć margarynę i dodawać ostudzony krem.
POŁĄCZENIE
Ciasto kruche krem ciasto kokosowe krem ciasto orzechowe klem i drugie ciasto kruche. Polać polewą .
krem
Mąkę wymieszać z proszkiem,margarynę zetrzeć na tarce i połączyć z mąką.Wymieszać i dodać roztrzepane w śmietanie żółtka cukier i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części.Upiec dwa placki w tem 200 stopni przez 30 minut.
Ciasto kokosowe
Białka ubić z cukrem ,dodać kokos i wymieszać i piec około 25 minut w 160 stopniach.
Ciasto orzechowe
Połowę orzechów posiekać drugą zmielić.
Białka ubić z cukrem,dodać resztę składników i wymieszać .Piec w tem 170 stopni przez 25 minut
Krem
W 1/2 szkl zimnego mleka rozrobić budyń z mąką i żółtkami.
Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru waniliowego i zwykłego. Wlać przygotowany budyń i zagotować.Utrzeć margarynę i dodawać ostudzony krem.
POŁĄCZENIE
Ciasto kruche krem ciasto kokosowe krem ciasto orzechowe klem i drugie ciasto kruche. Polać polewą .
krem