Sposób przygotowania:
Snikersowy sernik
Ciasto: Sodę rozpuścić w mleku. Mąkę wymieszać z cukrem dodać posiekaną margarynę , jajka miód i sodę. Zagnieść ciasto i podzielić je na 2 części. Rozwałkować i wyłożyć do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Masa orzechowa: Orzechy posiekać. Do garnka wrzucić orzechy, margarynę , cukier , miód i smażyć aż masa uzyska złoty kolor. Ciepłą masę podzielić na pół i rozsmarować na ciastach czekoladowych . Ciasta piec około 20-25 minut w temp 170 stopni. Masa serowa: Ser przełożyć do dużego garnka dodać cukier , margarynę , żółtka i gotować stale mieszając 15 minut. Białka ubić na sztywna pianę. Po 15 minutach wsypujemy budyń, mąkę i wlewamy mleko. Dodajemy pianę z białek. Gotujemy dokładnie mieszając , na końcu dodać tartą skórkę cytrynową. Ciepłą masę serową wykładam na placek orzechowy i przykrywam drugim plackiem orzechowym . Placek odstawić żeby ser się zastygł i placki skruszały.
Ewus71
Nie miałam takiego przepisu koniecznie muszę wypróbować
Pychotka
marietta
Justyna92
Dziekuje i polecam bo ciasto jest pyszne;)