Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Soczysta polędwiczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i soczyste mięsko na niedzielny obiadek

Soczysta polędwiczka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Soczysta polędwiczka

 

Sposób przygotowania:

Soczysta polędwiczka
Mięso kroimy w mniejsze części, rozbijamy. Wkładamy do głębokiego talerze, polewamy oliwą, doprawiamy paprykami, ziołami oraz solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie. Odkładamy na godzinę do lodówki. Obtaczamy w jajku, a następnie bułce tartej. Przez krótki czas (tak by tylko skórka się ścięła) smażymy na gorącym oleju. następnie kładziemy na wierzchu kawałek ananasa, przykrywamy serem. Do oleju dolewamy odrobinę wody i smażymy jeszcze przez chwilę "na parze" aż rozpuści się ser. Podajemy z ziemniakami.
Soczysta polędwiczka
Mięso namaczamy w oliwie oraz przyprawach
Soczysta polędwiczka
Smażymy z obu stron najpierw na oleju potem na oleju z wodą