cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Soczysta szynka w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Soczysta szynka w ziołach

Soczysta szynka w ziołach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Soczysta szynka w ziołach

 

 

Sposób przygotowania:

Soczysta szynka w ziołach
Mięso włożyć do garnka, zalać wodą z dodatkiem soli peklowej. Mięso musi się marynować najlepiej przez cały dzień. Wszystkie zioła i przyprawy wymieszać razem z olejem. Mięso nadziać czosnkiem. Natrzeć przygotowaną mieszanką ziół. Mięso marynuje się przez kolejny dzień. Zamarynowane mięso włożyć do gęsiarki. Na wierzchu ułożyć liście laurowe. Można podlać niewielką ilością wody. Piec w 180 stopniach przez ok 2 godziny. Smacznego!
Soczysta szynka w ziołach
Mieso moczymy w soli peklowej przez cały dzień
Soczysta szynka w ziołach
Zioła i przyprawy mieszamy z olejem i nacieramy nimi mięso
Soczysta szynka w ziołach
Na wierzchu układamy liscie laurowe i pieczemy przez 2 godziny