Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sofrito

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cielęcinę pokroić na kawałki, panierować w mące, rozgrzać oliwę i smażyć z obu

Sofrito

Składniki:

Sofrito

 

  • 50 dag cielęciny
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki brandy
  • 200 ml białego dressingu na occie balsamicznym
  • 125 ml bulionu
  • 5 łyżek mąki
  • sól
  • pieprz
  • świeża pietruszka do przybrania

Sposób przygotowania:

Sofrito
Cielęcinę pokroić na kawałki, panierować w mące, rozgrzać oliwę i smażyć z obu stron. Dopdać brandy, drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i trzymać na patelni jeszcze kilka minut. Mięso przenieść do rondla. Zalać bulionem, dressingiem, wsypać sól, pieprz i dusić 45 min. Potrawę ozdobić zieloną pietruszką i podawać z ryżem.