Sposób przygotowania:
Sojowe leczo
W garnku zagotować około 500 ml bulionu warzywnego. Wrzucić do niego kotlety sojowe, zakryć pokrywką i tak zostawić na około 5-7 minut. Po tym czasie odcedzić, przestudzić i pokroić w paski. Papryki, pomidory umyć, z pomidorów można zdjąć skórę a papryki pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę obrać, umyć i pokroić w pióra, paprykę w paski a pomidory w grubą kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć. Następnie dodać paprykę i smażyć kilka minut. Potem dodać pomidory, przyprawy i dusić 5 minut, podlać bulionem, dodać koncentrat, natkę i dalej dusić około 10 minut. Na koniec wrzucić pokrojone kotlety sojowe, zagotować i przykryć pokrywką, zostawić tak na kilka minut. Podawać z pieczywem ( ja podałam z domowym ).