Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sola w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna sola z dodatkiem musztardy - jest naprawdę smaczna.

Sola w musztardzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sola w musztardzie

 

Sposób przygotowania:

Sola w musztardzie
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć. Jeśli ktoś woli mniejsze kawałki to przeciąć na połowę. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić kucharkiem i pieprzem cytrynowym. Wysmarować musztardą z obu stron, włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie jajko roztrzepać, rybki obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na kolor rumiany. Podawać z ziemniakami i surówką/sałatką.
Sola w musztardzie
Rybę kropimy sokiem z cytryny, przyprawiamy, smarujemy musztardą.
Sola w musztardzie
Opanierowaną rybkę smażymy na mocno rozgrzanym oleju.

Tagi:

jajko tarta jajka