Sposób przygotowania:
Sola w winie (Chiny)
Mleko z mąką ubić trzepaczką. Dodać jajko, olej i sól, wymieszać i odstawić na 15 minut. Filety opłukać i osuszyć. Dwa filety pokroić na paski. Posolić, oprószyć pieprzem, zanurzać w cieście i smażyć na maśle na złoty kolor, osaczyć i trzymać w cieple. Pieczarki obrać, opłukać i usmażyć na tym samym tłuszczu. Pozostałe filety posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 10 minut. Do garnka wlać wino, dodać bouquet garni i zagotować. Włożyć filety i gotować przez 5-7 minut. Wyjąć, osaczyć i trzymać w cieple. Wywar przecedzić i odparować. Łyżkę masła rozetrzeć z mąką, połączyć z wywarem, wymieszać i zagotować. Dodać pozostałe masło, ponownie zamieszać i zdjąć sos z ognia. Gotowe filety ułożyć na półmisku, przybrać paskami ryby usmażonej w cieście i pieczarkami. Polać gorącym sosem i podawać.