Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sola zapiekana w sezamie

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filety umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Ziarno sezamowe lekko podrumienić na

Sola zapiekana w sezamie

Składniki:

Sola zapiekana w sezamie

 

Sposób przygotowania:

Sola zapiekana w sezamie
Filety umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Ziarno sezamowe lekko podrumienić na patelni, wymieszać z tartą bułką, a następnie obtoczyć w tej panierce osolone sole. Wysmarować oliwą żaroodporne naczynie i ułożyć w nim ryby. Posypać pokrojonym drobno czosnkiem, podlać winem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Ryby będą gotowe, gdy tarta bułka się zrumieni. Przed podaniem udekorować ryby plasterkami cytryny. Do tak przyrządzonej soli świetnie pasuje surówka z kapusty białej lub pekińskiej. 100g - 120 kcal