Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Solanka wykwintna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Solanka na wywarze z warzyw z dodatkiem nerki cielęcej, wołowiny, szynki wędzonej, ogórków kiszonych i kaparów.

Solanka wykwintna

Składniki:

Solanka wykwintna

 

Sposób przygotowania:

Solanka wykwintna
Nerki umyć, sparzyć wrzącą wodą, pokrajać w kostkę. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, gotować. Gdy mięso jest na wpół miękkie, włożyć nerki, gotować. Ogórki obrać, pokrajać w paseczki, ugotować w małej ilości wody, połączyć z mięsem, wędliną pokrajaną w paseczki, koncentratem pomidorowym, opłukanymi kaparami, wydrylowanymi oliwkami oraz obranymi z osłonki i pokrajanymi w plasterki parówkami, a także przyprawami, gotować kilka minut ze śmietaną.

Doprawić do smaku. Solankę wyporcjować, włożyć plasterki obranej cytryny, posypać posiekaną natką pietruszki.