Sposób przygotowania:
Solidne chili
Cebulę posiekaj w drobną kostkę,boczek pokrój w kostkę.Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i obsmaż go na rumiano.Dodaj olej i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż razem aż cebula się zrumieni.Dodaj mieloną wołowinę,dokładnie wymieszaj i smaż na małym ogniu ok. 10 min mieszając co jakiś czas aby mięso się nie przypaliło.Podlej mięso wodą tak aby przykryła wszystko i duś przez 30 min.
Po tym czasie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę,białą i czerwoną fasolkę oraz przecier pomidorowy.Dopraw do smaku solą i pieprzem,dodaj chili w proszku i duś przez kolejne 20 min.Jeśli będzie taka potrzeba zagęść całość odrobiną mąki.
Podawaj chili z brązowym ryżem.Najlepiej smakuje dzień po przygotowaniu.
Po tym czasie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę,białą i czerwoną fasolkę oraz przecier pomidorowy.Dopraw do smaku solą i pieprzem,dodaj chili w proszku i duś przez kolejne 20 min.Jeśli będzie taka potrzeba zagęść całość odrobiną mąki.
Podawaj chili z brązowym ryżem.Najlepiej smakuje dzień po przygotowaniu.
luna
kinga