Sposób przygotowania:
sos meksykański
1. Czerwoną papryką podduszamy na oliwie z oliwek,
2. Dodajemy zeszkloną uprzednio cebulkę wraz z wyciśniętym czosnkiem (można też zeszklić cebulkę z papryką będzie mniej naczyń do mycia:-) oraz papryczki chili (lub przyprawa chili). Z chili sugeruje zachowawczość szczególnie jeżeli robimy sos dla gości i nie wiemy czy lubią bardziej czy mniej ostre dania!
3. Pomidory z puszki oddzielamy od sosu w którym pływały i dodajemy je na patelnię do reszty.
4. Jak już to chwilkę poddusimy dodajemy sos z pomidorów (ten który pozostał po oddzieleniu od pomidorów), puszkę kukurydzy i fasoli czerwonej (kukurydzę i fasolę oczywiście odcedzoną i przepłukaną wodą). Jeżeli ktoś woli to może zamienić lub uzupełnić sos pozostały z pomidorów z koncentratem też będzie dobre.
5. Przyprawiamy oregano i doprawiamy solą/pieprzem jak kto lubi.
Gotowe.
Smacznego
2. Dodajemy zeszkloną uprzednio cebulkę wraz z wyciśniętym czosnkiem (można też zeszklić cebulkę z papryką będzie mniej naczyń do mycia:-) oraz papryczki chili (lub przyprawa chili). Z chili sugeruje zachowawczość szczególnie jeżeli robimy sos dla gości i nie wiemy czy lubią bardziej czy mniej ostre dania!
3. Pomidory z puszki oddzielamy od sosu w którym pływały i dodajemy je na patelnię do reszty.
4. Jak już to chwilkę poddusimy dodajemy sos z pomidorów (ten który pozostał po oddzieleniu od pomidorów), puszkę kukurydzy i fasoli czerwonej (kukurydzę i fasolę oczywiście odcedzoną i przepłukaną wodą). Jeżeli ktoś woli to może zamienić lub uzupełnić sos pozostały z pomidorów z koncentratem też będzie dobre.
5. Przyprawiamy oregano i doprawiamy solą/pieprzem jak kto lubi.
Gotowe.
Smacznego