katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Sos pieczarkowo-cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubimy go z pieczywem ...

Sos pieczarkowo-cebulowy

Składniki:

Sos pieczarkowo-cebulowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo-cebulowy
Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki, jeśli są starsze, obieramy. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, dodajemy pieczarki. Wszystko mieszamy i chwilę smażymy, podlewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową.Dodajemy też liść laurowy i ziele angielskie i dusimy aż cebula zacznie się rozpadać. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami do smaku.