Elexis

Elexis

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Sos śmietanowo - jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos idealnie pasuje do wszelkich dań ze szpinakiem - do pierogów, naleśników czy rolady szpinakowej

Sos śmietanowo - jabłkowy

Składniki:

Sos śmietanowo - jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowo - jabłkowy
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy za pomocą praski. Na patelni przysmażamy szpinak, a następnie dodajemy jabłko i czosnek i smażymy do momentu aż staną się miękkie. Następnie dodajemy śmietanę zwykłą i śmietanę kremówkę. Całość gotujemy przez kilka minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dla lepszego aromatu można dodać również pieprz biały. Smacznego!