eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sos tatarski Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Domowy sos tatarski. Wiadomo jakie są w nim składniki i nie ma konserwantów. Jadły go nawet moje wnuki.

Sos tatarski Eli

Składniki:

Sos tatarski Eli

składniki sosu

dodatki

Sposób przygotowania:

Sos tatarski Eli

przygotowanie składników

Sos tatarski Eli
Z ugotowanych jajek usunąć żółtka a białka drobno pokroić.

Jajka zalać zimną wodą,dodać łyżkę soli i gotować 10 minut. Ugotowane jajka odcedzić, potłuc skorupki i zalać zimną wodą. Jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyjąć żółtka (żółtka wykorzystać do pieczenia mazurków lub zrobienia pasty jajecznej). Białka drobno pokroić.

przygotowanie składników cd

Sos tatarski Eli
Konserwowe ogórki pokroićdrobno razem ze skórką.

Ogórki konserwowe drobno pokroić nie usuwając skórki.

przygotowanie składników cd

Sos tatarski Eli
Odsączone pieczarki pokroić w drobną kostkę.

Pieczarki odsączyć z zalewy i drobno pokroić.

przygotowanie sosu

Sos tatarski Eli
Do miski włożyć wszystkie składniki,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.

Do miski z pokrojonymi białkami jajek dodać ogórki, pieczarki, majonez, śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać. Podawać do jajek i wędlin. Smacznego!


Tagi:

sosy jajka